YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ

YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ

YÜKSEKTE ÇALIŞMA

YÜKSEKTE ÇALIŞMA NEDİR?

Çalışma hayatımızda genel olarak karşılaştığımız durumlardan bir tanesi de yüksekte çalışmalardır. Yüksekte çalışma denildiğinde zeminden yüksekliği olan yerler aklımıza gelmektedir. Yüksekte çalışmayı tarif edecek olursak çalışanların belirli bir kot farkından düşerek yaralanmalarına, sakatlanmalarına ya da ölmelerine sebebiyet verecek yerlerde çalışmalar yapmasına yüksekte çalışma denilmektedir.

YÜKSEKTEN DÜŞMEYE SEBEBİYET VERECEK DURUMLAR NELERDİR?

Kapatılmamış Boşluklar

Korkuluk Bulunmayan Alanlar

Çatılar

Emniyetsiz Merdivenler

Bakım ve testleri yapılmamış İskeleler

Bakım ve testleri yapılmamış platformlar

Emniyet tedbiri alınmamış kazı alanları

Makine ve ekipmanlar v.b.

Uygun olmayan emniyet kemeri ve ekipmanlar ( Ekipmanlar CE belgeli olmalıdır).

YÜKSEKTEN DÜŞMEYE SEBEBİYET VEREBİLECEK DAVRANIŞLAR NELERDİR?

Kendine çok güvenme

Çalışan kişinin sağlığının elverişsiz olması

Kişisel koruyucu donanım kullanılmaması

Tehlikeli hareket ve davranışlar

YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ NEDEN ALINMALIDIR?

Yüksekte çalışmaya başlamadan önce işverenlerin ve çalışanların iş güvenliği eğitimlerinin yanı sıra yüksekte çalışma eğitimi de almaları gerekmektedir. Yüksekte çalışmalarda iş kazasının önlenmesinde iş güvenliği eğitimi kadar yüksekte çalışma eğitimi de önem taşımaktadır. İş güvenliği eğitimi ve yüksekte çalışma eğitimi, iş güvenliğinin temel taşlarından birisidir. 2014-2015-2016 Yıllarında ülkemizde yüksekten düşmelerde 617 çalışan ( iş kazası oranlarına baktığımızda ise %42’sini oluşturmaktadır) hayatını kaybetmiştir.  İş kazalarının önlenmesi, yaralanmaların, sakatlanmaların, ölümlerin önüne geçilmesi için yüksekte çalışma eğitimi alınması gerekmektedir.

YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİNİN ALINMASI YETERLİMİ?

Çalışma alanları ve çalışma şartlarında görüyoruz ki çalışanların sadece iş güvenliği eğitimi ve yüksekte çalışma eğitimi almaları yeterli olmuyor aynı zamanda sağlık kontrolleri ve tetkiklerinin yapılması gerekmektedir ayrıca, kişisel koruyucu donanımlarını doğru ve düzgün olarak kullanmalarını sağlamamız gerekmektedir. Sadece yüksekte çalışma eğitimi alındı ya da verildi deyip çalışanları sahada tek başına bırakmamamız gerekmekte. Yüksekte çalışma eğitimi verildikten sonra çalışanların çalışma şartları, çalışma şekilleri ve kişisel durumları, kullanılan makine ve ekipmanlar, kişisel koruyucu donanımların sürekli olarak gözden geçirilmesi gerekmektedir. Yüksekte çalışmaya ruhen ya da bedenen uygun olmayan çalışanlar iş güvenliği eğitimi, yüksekte çalışma eğitimi alsalar dahi yüksekte çalışmasına izin verilmemelidir. Bu durumlar göz önüne alındığında sadece yüksekte çalışma eğitiminin alınması yeterli değildir eğitimde öğretilenlerin çalışma hayatına uyarlanması gerekmektedir.

YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİNİ KİMLER VEREBİLİR?

Yüksekte çalışmalarda eğitim almak ne kadar önemli ise yüksekte çalışma eğitimini verecek olan eğiticilerinde yüksekte çalışma konusunda yeterli bilgi, tecrübe, donanım ve belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

NEDEN BİZ?

BAŞKENT İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ VE ÇEVRE ÖLÇÜM MERKEZİ olarak alanında kendini yetiştirmiş bilgili ve tecrübeli personeller ile çalışarak yüksekte çalışma eğitimlerimizi teorik ve pratik olarak tamamlamaktayız. Yüksekte çalışma eğitimleri, iş güvenliği eğitimlerinde her zaman tamamlayıcı rol oynamaktadır.

BAŞKENT İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ VE ÇEVRE ÖLÇÜM MERKEZİ olarak sizlerin yanınızda bilgi ve tecrübelerimizle büyümeye devam ederek en kaliteli hizmeti sizlere sunmaya devam ediyoruz.

Scroll to Top