Mobil Sağlık Taraması
İşe giriş ve periyodik sağlık raporu daha önce 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmeliklerle zorunlu tutulurken. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde de aynı şekilde işe giriş ve periyodik sağlık raporları zorunlu tutulmuştur.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık raporları kayıtları ve sağlık raporu düzenlemede yardımcı olunan laboratuvar tetkik sonuçları işveren tarafından arşivlenmesi yasal zorunluluktur.
Başkent İş sağlığı ve Güvenliği Merkezi, mobil sağlık taraması konusunda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Gezici İSG Hizmetlerinin sunulması hakkında genelgeye göre, Gezici Röntgen Sağlık Aracı ile Gezici Odyometri Tarama Aracı, Mobil Solunum Fonksiyon Testleri ve Kan ve Numune alma yetkisini Sağlık Bakanlığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden yetkileri almıştır.
Mobil sağlık hizmetleri, Sağlık Bakanlığı onaylı mobil sağlık tarama araçlarında verilmektedir. Başkent İş Güvenliği Merkezi, mobil sağlık taraması hizmetlerinde sunulan tüm tetkik ve laboratuvar sonuçlarında güvenilir, klinik değer taşıyan sonuçlar elde etmektedir. Mobil sağlık taramasında elde dilen sonuçlar hastane verileriyle %98’in üzerinde örtüşen sonuçlardır. Özellikle meslek hastalıkları bakımında takipteki çalışanların geçmiş yıllardaki Akciğer Grafisi, Solunum Fonksiyon Testi ve Odyometri (İşitme Testi) sonuçları son yapılanlarla tutarlı ve anlamlı, klinik veri uygunluğu sağlanmaktadır.
Mobil sağlık taramasında, borkod sistemiyle hizmet verilmektedir. Barkod sistemiyle isim ve numunenin karışmasının önüne geçilmiştir. Mobil sağlık araçlarında barkodun alınmasıyla mobil tarama başlamış olur ve taramaya katılan kişiye artık ad ve soyad sorulmasına gerek olmadan Akciğer film görüntüsü, numune alınan kan tüpleri ve idrar kapları, solunum fonksiyon testi ve odyometri gibi tüm sağlık taraması tetkikleri barkod ve protokol numaraları üzerinden tamamlanır. Mobil sağlık taramasında alınan tüm tahlil ve raporlama işlemi laboratuarda çalışmalarda ve bilgi işlemde raporların hazırlanmasında yine barkod üzerinden gerçekleşeceğinden dolayı numune ve raporların karışması çalışan personele bağlı olmadan sistem üzerinden hatasız sonuçlanmaktadır.
Mobil sağlık taraması barkod sistemi, sağlık taraması esnasında numunelerin alınmasında da takibi sağlamakta olup, bir tetkike girip birine girilmediğini eş zamanlı görülebilmektedir. Örneğin, mobil sağlık taramasında Akciğer Filmi çektiren bir kişi kan numunesi vermemişse veya Odyometri testine katılmamışsa anında bu durum görünmektedir. Katılması gereken test ve tetkiklere katılmayanların listesi Excel olarak listeler alınmaktadır.
Mobil sağlık taraması, Başkent İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezinden hizmet alınması durumunda, firmaya özgü kullanıcı adı ve şifre tanımlanmaktadır. Firma yetkilisi kullanıcı adıyla İnternet olduğu her yerde www.baskentsaglik.com.tr veya www.baskentsaglik.com adreslerinden WEB SONUÇ tıklanarak kendi kullanıcı bilgileriyle giriş yapabilir. Sağlık Laboratuvar kısmından başlangıç tarihini geçmiş yıllardan seçerek arama yapıldığında arama aralığındaki tüm mobil sağlık tarama sonuçları görüntülenebilir. Hatta geçmiş yıllardaki sonuçlarla son yapılanları pdf olarak yeni sekmede otomatik açarak kıyaslama yapılabilir. Özellikle meslek hastalığı takibinde Solunum fonksiyon Testi ve Odyometri sonuçları grafik değişimlerini geçmiş yıllarla klinik uyumluluğu ve varsa patolojik durumun seyri bakımından rahat takibi yapılabilir.
Başkent İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Mobil Sağlık Taraması sonuçlarını son yapılan sağlık tarama sonuçlarıyla geçmiş yıllardaki sonuçlarını Excel de etkin bir çalışmayla karşılaştırma raporu hazırlamaktadır. Meslek hastalığı bakımından değerlendirilen Akciğer Grafisi, Odyometri ve Solunum Fonksiyon testlerinde karşılaştırmalı Sağlık Taraması Raporu Excel olarak, sorunlu olan sonuçlar turuncuyla, geçmiş yıllarla uyum sağlamayan sonuçlar mavi ile renklendirilerek işyeri hekimlerinin çalışmalarına kolaylık sağlamakta ve etkin çalışmaya yön vermektedir.
[safir_mainheading title=”Başkent İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezinde Mobil Sağlık Taraması ” icon=”ayar”]
[safir_list]
- Mobil Sağlık Taramasında Güvenilir Sonuçlar.
- Sağlık Bakanlığından Yetkili Mobil Sağlık Araçları ile Sağlık Taraması
- Barkod Sistemiyle Mobil Sağlık Hizmeti
- Geçmiş Yıllar ile Karşılaştırmalı Mobil Sağlık Taraması
[/safir_list]
[safir_mainheading title=”Ürün Görselleri” icon=”foto”]
İşyerlerinde mobil sağlık hizmeti sunulmaktadır….
[safir_mainheading title=”Merak Edilenler” icon=”soru”]
[safir_faq question=”Mobil sağlık taramasında hangi tetkikler yapılabilir?” answer=”Mobil Sağlık Hizmetlerinde, Akciğer Grafisi, Odyometri, Solunum Fonksiyon testi, Hemogram gibi Laboratuvar tetkikleri yapılabilir “]
[safir_faq question=”Mobil Sağlık Taramasında Çekilen Akciğer Grafileri kim değerlendirmelidir?” answer=”Mobil Sağlık Aracında çekilen akciğer grafileri, Sağlık Bakanlığından Çalışma İzin Belgesine sahip Radyoloji Uzmanları tarafından değerlendirmelidir.”]
[safir_faq question=”Mobil Sağlık Hizmetinde akciğer grafileri cd elektronik ortamda formatı ne olmalıdır? JPEG formatında kabul görür mü?” answer=”Gezici Röntgen aracında çekilen akciğer grafileri klinik değer taşıması açısından ILO ya göre ve yasal olarak DICOM formatında olmalıdır. DICOM formatında akciğer filmi çekim yapılan kişi bilgileri ad soyad bilgisi formatta gömülüdür dışarıdan müdahaleyle bilgiler değiştirilemez. Akciğer filmi çekim tarihi, dakikası hatta saniyesine kadar kayıt altındadır. JPEG formatı yasal değildir fotoğraf formatı üzerinde photoshop programlarla her türlü oynama mümkün olduğundan yasala olarak kabul edilmemektedir. “]
Mobil sağlık taramaları hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz.
[safir_mainheading title=”Ürün ile İlgili Kampanyalar” icon=”kampanya”]
[safir_descriptionbox header=”Mobil sağlık taraması, yetkili mobil sağlık araçlarıyla hizmetinizde” content=”Mobil sağlık hizmetleri için lütfen bizimle iletişime geçiniz.” icon=”nakliye” bg=”sky”]
Sağlıklı ve güvenli günler dileriz.